People of BXN

Buitengewone mensen maken buitengewone plaatsen.
En zo verder.

Dit is een plek voor kunstenaars en winkeliers, zakenmensen en gezinnen, jonge talenten, oude huurders, toekomstige generaties…
Ontmoet de gezichten van deze unieke wijk.

8 Portretten
8/8 resultaten op deze pagina

Yves Goldstein

“Voor mij is de Noordwijk een verhaal van Brussel. Een verhaal dat lange tijd mono-functioneel was en dat sinds enkele jaren heel positief evolueert naar een veel meer gemengde en levendige wijk, veel aangenamer om in te wonen.”

Sophie De Smedt

Brussel-Noord is een plaats waar ik samenkom met mijn collega’s om te lunchen of te wandelen. Brussel-Noord is zeer divers. Het is een fantastische plaats om te werken en om te zijn”

Mohamed El Hajaiji

“De Noordwijk is een zeer dynamische wijk, multicultureel, en niet alleen naar etniciteit maar ook naar type-activiteiten. Het is een wijk waar er grote spelers zijn in verschillende sectoren. Het gaat om grote bedrijven, maar ook om lokale ondernemingen met een supranationaal karakter, zoals deze in de Brabantstraat”

Aurel Gavriloaia

Voor mij was de Noordwijk één van de eerste plaatsen dat ik bezocht als ik in Brussel aankwam, en terzelfdertijd was het ook één van de eerste wijken waar ik werkte, begin van de jaren ‘90. Vandaag de dag is het ook het district waar we herontwikkelingsprojecten hebben, soms op plaatsen en op sites waar ik eerder actief was of die gebouwd waren in de jaren ‘90.

Fabienne Bovenrade

“De Noordwijk is een gebied dat rijk is aan diversiteit… vol grondstoffen en in volle ontwikkeling. Het is een vruchtbare voedingsbodem die zich in sneltempo ontwikkelt. Ik ben blij dat ik er mag werken.”

Dieter Leyssen

De Noordwijk is een wijk met een moeilijke geschiedenis maar die, voor mij, in de toekomst veel voor Brussel kan betekenen. Die ruimte kan bieden aan verenigingen, aan mensen om te werken, om te wonen… Ruimte die er in sommige andere wijken niet is.

Ftouma Laayoune

“Voor mij is Brussel Noord mijn werkplek. Het is waar Sew4Life werd opgericht. Voor mij is het eigenlijk waar iedereen is. Iedereen passeert het station. Er zijn de mensen die komen werken in de financiële torens en er is de Brabantstraat. Daar begint Schaarbeek …”

Alexandre Lefebvre

“Voor mij is de Noordwijk een heel dichtbevolkt deel van Brussel, waar altijd iets te beleven valt. Het ligt op de grens tussen volkswijken, administratieve wijken en grote zakenwijken, en het is heel centraal in Brussel. Het is een zeer levendige buurt die altijd in beweging is. “

Vorige 
Volgende 

The Making-Of van een fotografische ontmoeting met sleutelfiguren in de Brusselse Noordwijk.

De bedoeling van dit project is om de mensen zelf van de Noordwijk in Brussel, in de kijker te zetten. We identificeerden sleutelfiguren die nauw betrokken zijn bij hun gemeenschap. Van werknemers en ambtenaren tot winkeliers, en van maatschappelijk werkers tot geëngageerde bewoners, elke ‘speler’ vervult een belangrijke rol in het economische, culturele en sociale weefsel van de wijk.

De vastgelegde momenten zijn spontaan (geen second takes…). Elke speler sprak met ons over zijn of haar leven en projecten, en toonde echte authenticiteit en liefde voor de wijk. We probeerden hun uitdrukkingen (soms grimassen!), glimlachen en oprechte gebaren vast te leggen. Het resultaat is veel meer dan een eenvoudige fotoshoot. Het is het samen ontdekken, leren en vieren van het leven in de Noordwijk van Brussel.

Deze inhoud kan interessant zijn voor jou

This site is registered on wpml.org as a development site.