TRACK programma

TRACK is een experimenteel kruispunt dat creatie, educatie en performance verbindt in het Noordstation van Brussel. Een stadslabo voor onderzoek naar gedeeld en gemengd ruimtegebruik, nieuwe vormen van samenwerking en een creatieve economie die sociaal, circulair en financieel duurzaam is.
Neem contact op voor informatie over mogelijke residenties en evenementen.

2 januari

TRACK is een experimenteel kruispunt voor maken, leren en tonen in het Brussels Noordstation. Een stadslabo voor onderzoek naar gedeeld en gemengd ruimtegebruik, nieuwe samenwerkingsvormen en een creatieve economie die sociaal, circulair en financieel duurzaam is.

TRACK is een meerjarig project, gedragen door vele partners.

De Noordwijk is een buurt met evenveel uitdagingen als mogelijkheden. We zijn ons hiervan bewust en werken stap voor stap. In de opstartfase zettten we het basiskamp op. Het basiskamp laat toe bestaande relaties verder uit te bouwen. De vaste bewoners organiseren hun eigen activiteiten en programmas en verwelkomen hun leden en publiek. Hopelijk ontstaat er zo uitwisseling, worden patronen doorbroken en nieuwe gewoontes gecreëerd. Evenementen maken de plek zichbaar en verbonden met de stad. Samen met de partners werken we aan een sociaal en financieel duurzame structuur.

TRACK is een samenwerking tussen LabNorth, UrbanFoxes, Academie Sint Lukas Schaarbeek, Sew4Life, Rebelle, GC Ten Noey, #BXNord en La Fourna en werd mogelijk dankzij het initiatief en de ondersteuning van 51N4E en het programma ‘gemeenschapsinfrastructuur als broedplek in Brussel’ van het Vlaams Brusselsfonds. Het project maakt deel uit van het programma ‘Leven in het Station’ van de NMBS. Voor de organisatie van evenementen heeft TRACK een partnerschap met Witlof.

 

Evenementen

07 februari

Opening TRACK

Opening TRACK

Op 7 februari opent TRACK voor het eerst haar deuren voor het publiek. Graag nodigen we jullie uit om een kijkje te komen nemen! TRACK is een nieuwe culturele werkplaats en evenementruimte voor maatschappelijk gedreven organisaties in het Brusselse Noordstation. Ben jij benieuwd naar de organisaties achter TRACK en wat we van plan zijn in de komende tijd? Ontdek de plek en haar bewoners op woensdag 7 februari 2024 vanaf 14.30. Verwacht je aan een namiddag gevuld met artistieke workshops, tijdelijke tentoonstellingen en live muziek. Hopelijk tot dan!

This site is registered on wpml.org as a development site.