Metro 3 Project

Metro 3 is een nieuwe vervoerslijn om de inwoners van Brussel beter met elkaar te verbinden en die het Noordstation bedient.

25 juli

Metro 3 is een essentieel project voor de toekomst van Brussel. Deze nieuwe noord-zuidas met hoge capaciteit zal de nieuwe ruggengraat vormen van een netwerk dat zich moet ontwikkelen om gelijke tred te houden met een hoofdstedelijk gewest waarvan de bevolking groeit en dat de ambitie heeft om de klimaatuitdagingen aan te gaan en te bouwen aan een duurzame toekomst.

Het project is verdeeld in 2 afzonderlijke en opeenvolgende fasen:

  • Fase 1: omvorming van de bestaande premetro tussen Albert en Gare du Nord, bouw van een nieuw station Toots Thielemans tussen Gare du Midi en Anneessens (geleid door de MIVB) en bouw van een verbindingstunnel onder de sporen van Gare du Nord (geleid door Beliris). Deze projecten zijn momenteel in uitvoering.
  • Fase 2: verlenging van de lijn van Gare du Nord naar Bordet, met de bouw van 7 stations (Liedts, Colignon, Verboekhoven, Riga, Tilleul, Paix en Bordet), een tunnel van 4,5 km en een depot in Haren. Beliris beheert de werken en de vergunningsprocedure is aan de gang.

Métro 3 is een ambitieus project dat op coherente wijze de noodzaak om het netwerk te moderniseren en uit te breiden combineert met het verbinden van de Brusselaars met hun wijken en het stadscentrum.

Meer nieuws

TRACK programma

TRACK is een experimenteel kruispunt dat creatie, educatie en performance verbindt in het Noordstation van Brussel. Een stadslabo voor onderzoek naar gedeeld en gemengd ruimtegebruik, nieuwe vormen van samenwerking en een creatieve economie die sociaal, circulair en financieel duurzaam is.
Neem contact op voor informatie over mogelijke residenties en evenementen.

2 januari
This site is registered on wpml.org as a development site.