Kaaitheater programma

Kaaitheater is een huis voor dans, theater, performance en gesprekken - stevig verankerd in Brussel.

1 augustus

Kaaitheater is een huis voor dans, theater, performance en conversaties – stevig verankerd in Brussel. Opgericht in 1977 als een pioniersinstelling voor levende kunsten, groeien we uit tot een platform voor zowel kunstenaars uit de ‘Vlaamse Golf’ als nieuwe generaties Belgische en internationale choreografen en performers.

Gedreven door de vraag How To Be Many?

verkent Kaaitheater nieuwe strategieën voor participatie en bemiddeling, om een nieuw publiek binnen te leiden in de veelzijdige hedendaagse levende kunsten. Deze maken ruimte voor een breed spectrum aan bezoekers, kunstenaars, verhalen en perspectieven, en doorkruisen vele buurten en locaties in en rond Brussel.

Tussen 2022 en 2025 wordt ons geliefde gebouw aan het Sainctelettesquare van onderaf gerenoveerd. In 2025 verhuizen we terug naar ons hoofdkantoor, met veel nieuwe ruimte. Een tweede zaal, een stadsbalkon en ruimtes voor kunstenaars en publiek zullen resoneren met de nieuwe stedelijke kunstpool rond het kanaal.

Tot die tijd kun je ons vinden in de Kriekelaar in Schaarbeek, waar we ons tijdelijke kantoor hebben en ook kleinere evenementen programmeren. Natuurlijk blijven we presenteren in Kaaistudios; de rest van ons programma vind je bij de vele theaters en partners in en rond Brussel, met wie we de komende jaren samenwerken.

Meer nieuws

TRACK programma

TRACK is een experimenteel kruispunt dat creatie, educatie en performance verbindt in het Noordstation van Brussel. Een stadslabo voor onderzoek naar gedeeld en gemengd ruimtegebruik, nieuwe vormen van samenwerking en een creatieve economie die sociaal, circulair en financieel duurzaam is.
Neem contact op voor informatie over mogelijke residenties en evenementen.

2 januari
Standardillustration

Botanique programma

Le Botanique, een voormalige botanische tuin omgetoverd tot een cultureel centrum in het hart van Brussel, zet zich in om muzikale ontdekkingen en beeldende kunst te promoten.

10 oktober
Standardillustration

Activiteiten op de Maximiliaanboerderij

De Maximiliaanboerderij is een stadsanimatieboerderij die bestaat sinds 1989.

28 september
Standardillustration

Tour & Taxis Gare Maritime

Tour & Taxis is een plek waar verleden en heden samenkomen om een opwindende omgeving te creëren waar heel Brussel van kan genieten.

28 september

Een tentoonstelling vol visuele illusies in de World of Mind

De WOM, een verwarrende breinervaring om van te genieten in Tour & Taxis, een bestemming waar je jezelf kunt cultiveren, eten en geweldige evenementen kunt bijwonen in Brussel.

28 september
This site is registered on wpml.org as a development site.