Activiteiten op de Maximiliaanboerderij

De Maximiliaanboerderij is een stadsanimatieboerderij die bestaat sinds 1989.

28 september

Daarvoor was het een treinstation en een helihaven voordat het de vorm aannam die we nu kennen. De vele verbouwingen en stedelijke aanpassingen tot zijn huidige vorm maken het tot een belangrijke culturele erfgoedsite voor het noordelijke arrondissement van Brussel.

De belangrijkste missies zijn bewustmaking en milieueducatie. Het doet dit door ecologische evenementen te organiseren voor het grote publiek, waarbij een ongewone ruimte voor biodiversiteit wordt aangeboden in het hart van de stad.

Deze activiteiten gaan hand in hand met een groter milieubewustzijn: organisatie van duurzame evenementen, gemeenschappelijke moestuinen, afvalwaterzuivering, hernieuwbare energie, afvalverwerking, verschillende composteringsmethoden, low-tech milieu-innovatielaboratorium, enz.

Naast het educatieve aspect is de Ferme du parc Maximilien een belangrijk bastion van culturele initiatieven voor de buurt en een echte plek van sociale cohesie door de creatie van nieuwe partnerschappen en de heterogeniteit van het publiek.

Wist je dat de Maximiliaanboerderij één van de oudste stadsboerderijen is in Europa gezien zij haar deuren opende in 1987?  

Meer nieuws

TRACK programma

TRACK is een experimenteel kruispunt dat creatie, educatie en performance verbindt in het Noordstation van Brussel. Een stadslabo voor onderzoek naar gedeeld en gemengd ruimtegebruik, nieuwe vormen van samenwerking en een creatieve economie die sociaal, circulair en financieel duurzaam is.
Neem contact op voor informatie over mogelijke residenties en evenementen.

2 januari
Standardillustration

Botanique programma

Le Botanique, een voormalige botanische tuin omgetoverd tot een cultureel centrum in het hart van Brussel, zet zich in om muzikale ontdekkingen en beeldende kunst te promoten.

10 oktober
Standardillustration

Tour & Taxis Gare Maritime

Tour & Taxis is een plek waar verleden en heden samenkomen om een opwindende omgeving te creëren waar heel Brussel van kan genieten.

28 september

Een tentoonstelling vol visuele illusies in de World of Mind

De WOM, een verwarrende breinervaring om van te genieten in Tour & Taxis, een bestemming waar je jezelf kunt cultiveren, eten en geweldige evenementen kunt bijwonen in Brussel.

28 september
Standardillustration

The Pixel Museum programma

Groter, leuker, interactiever, gezelliger. Ze zullen de geweldige geschiedenis van videogames blijven presenteren, beschermen en conserveren.

28 september

Jongerenworkshop in ABC House

ABC-huis is een open, dynamisch onderzoekscentrum voor kunst, cultuur en onderwijs, toegankelijk voor mensen van alle leeftijden.

28 september
This site is registered on wpml.org as a development site.